Gedenkhoek

Gedenkhoek in de kerk.

In de afgelopen periode is de gedenkhoek, in opdracht van de kerkenraad,  vernieuwd. Zoals u misschien al hebt gezien is er een nieuwe tafel geplaatst. In de voleindingsdienst, de laatste zondag van het kerkelijk jaar, is er een object van glas geplaatst, voorstellende de levensboom.
In de Bijbel wordt de mens geregeld vergeleken met een boom. Met heel ons hebben en houden zijn we geworteld in de aarde, maar met hart en handen reiken we naar de hemel, naar God.  We denken hierbij ook aan Jezus zoals in lied 547 wordt bezongen “Met de boom des levens …….. “
Rechts op de tafel staat de kaars die brandt tijdens de uitvaartdienst, maar ook tijdens het uitspreken van het in memoriam. Hieromheen liggen de stenen met de namen van de overledenen. Links op de tafel staat een kaars die elke zondag zal branden.

U bent in de gelegenheid om voor de dienst één van de lichtjes die bij de kaars staan aan te steken, bv. voor iemand die ziek is, iemand die je mist of iemand die je een hart onder de riem wilt steken.
Voel u vrij om hiervan gebruik te maken.    

                                             

 

Dit bericht is geplaatst in PKN Marknesse. Bookmark de permalink.